Besparen

Home »  Besparen

Besparen is een breed begrip en kan over verschillende onderwerpen gaan, maar toch houdt het woord in alle gevallen het zelfde in. Zorgen dat er minder gebruikt wordt en er dus overblijft. Je kunt bijvoorbeeld besparen op; brandstof, geld of energie.

Om brandstof te besparen kan je de keuze maken om met een ander vervoersmiddel jezelf voort te bewegen. Om door met het openbaar vervoer te gaan of te carpoolen met bijvoorbeeld collega’s zorg je ervoor dat je minder brandstof verbruikt dan door zelf naar het werk te rijden. Natuurlijk is er altijd nog een zuinigere optie en die is ook nog gezond voor jezelf! De fiets!

Geld besparen dat willen we allemaal, maar hoe ?! Geld besparen is helemaal niet zo moeilijk en vooral niet als je weet waar je op kunt letten. Besparen op luxe is het makkelijkste omdat dit de bedragen zijn die je zelf uitgeeft en dus niet noodzakelijk zijn. De luxe uitgaven kunnen we bijvoorbeeld  verdelen in  verschillende categorieën; huishoudelijke aankopen,  hapje eten buiten de deur of eten bestellen of aankopen voor een hobby.

Het besparen van energie vraagt een hele andere aanpak namelijk bewust worden van energiegebruik en investeringen die zorgen voor een fikse besparing. Bewust worden van het verbruik van energie in het dagelijkse leven is moeilijk, want anno 2017 is het gebruik van energie heel normaal denk maar eens aan tv-kijken, gamen, koken, verlichting of het opladen van de nodige smartphones en tablets… allemaal verbruikt het energie, het ene apparaat meer dan het andere maar verbruiken doen ze allemaal. Apparaten uitschakelen in plaats van stand-by laten staan, de verlichting uit in de kamers waar niemand is en de huidige verlichting vervangen voor LED- verlichting zorgt al voor minder energieverbruik.

Om een grotere besparing te doen op de energie is het vaak nodig een investering te doen. Zonnepanelen of woning isolatie zijn maatregelen die een investering vragen maar zeker zorgen voor een fikse besparing op de energierekening. Voor meer informatie over besparen met isolatie kun je terecht bij Schotgroepisolatie.nl