Energieleveranciers vergelijken en direct overstappen

Home »  Energieleveranciers vergelijken en direct overstappen

Om voordelige tarieven voor stroom en gas vast te leggen, kun je het beste meer dan 23 energieleveranciers vergelijken. Hiermee kun je gemakkelijk energietarieven met elkaar vergelijken. Zijn jouw huidige tarieven hoger dan de tarieven die er op dit moment gelden bij andere leveranciers? Dan kun je er voor kiezen om direct over te stappen. Je switch zal dan van begin tot eind worden geregeld.

Verschillende factoren voor vergelijken

Sinds 2004 is de energiemarkt vrijgegeven en kun je zelf de keuze maken tussen verschillende energieleveranciers. Er zijn ruim 23 leveranciers waar je uit kunt kiezen. Voordat je de keuze maakt is het wel verstandig om ze met elkaar vergeleken te hebben zodat je zeker weet dat je de voordeligste leverancier hebt gekozen. Niet alleen voordelige contracten zijn van belang, maar ook een kloppende administratie en klantvriendelijkheid. Energieleveranciers vergelijken kun je dan ook het beste niet alleen op prijs doen, maar ook op dienstverlening en overige vaste lasten.

Wanneer je bezig bent met energieleveranciers vergelijken moet je dit nooit doen op basis van een voorschotbedrag. Energieleveranciers gaan namelijk uit van verschillende verbruiken of laten soms kosten weg bij het maken van de berekening. Zaken zoals BTW of netwerkkosten zijn dan niet weergegeven in de vergelijking.

Energieleveranciers vergelijken voor het voordeligste contract

Bij het maken van de keuze voor een contract moet je letten op de volgende zaken om er zeker van te zijn dat je nooit te veel betaalt voor gas en stroom:

  • Prijs per kWh stroom
  • Prijs per m3 gas en de regiotoeslag
  • Vastrechtkosten per maand voor stroom én gas

Overige kostenposten op de energierekening worden bepaald door de overheid en kunnen niet verlaagd worden tijdens het energieleveranciers vergelijken. Dit is voor elke leverancier gelijk en zal je altijd moeten betalen wanneer je stroom en gas afneemt. Daarom is het belangrijk om op bovenstaande zaken te vergelijken.

Start vandaag nog met energieleveranciers vergelijken en verlaag je kosten voor energie met wel €300,- per jaar. Je zet hiermee voordelige tarieven voor een langere periode vast én hebt hierdoor langer profijt van de overstap naar de andere energieleverancier. Energieleveranciers vergelijken  loont! Kijk eens op Consumind.nl voor een vergelijk met alle energieleveranciers in Nederland.